Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Tutustu lempeään joogaan -kurssi 4x75min alkaa ke 5.4.23

Tutustu lempeään joogaan -kurssi 4x75min alkaa ke 5.4.23

  Keskiviikkoisin klo 19.30-20.45, kokoontumiset 5.4, 12.4, 19.4 sekä 26.4 Tuunaamon vintillä

  Tervetuloa Tutustu lempeään joogaan -kurssille! 


  Neljän kerran kurssilla tutustutaan palauttaviin joogalajeihin: yin-joogaan, restoratiiviseen joogaan ja jooga nidraan. Nämä lajit ovat rauhallisia ja lempeitä keholle & mielelle. Tunneilla ei tavoitella voimaa tai notkeutta, vaan herätellään kevyesti kehoa ja tasapainotetaan oloa. Sitovat ilmoittautumiset 31.3.2023 mennessä sähköpostitse anne@sammokka.fi, yksityisviestillä tai tekstiviestillä 044 3687734

  Yin-joogassa annetaan kehon laskeutua erilaisiin ja yksilöllisesti muokattaviin asentoihin lattialla maaten tai istuen. Tarkoituksena on passiivisesti herätellä sidekudoksia ja lihaskalvoja, mikä on hyvää vastapainoa esim. istumatyölle.

  Restoratiivisessa joogassa luovutaan tekemisestä ja ponnistelusta, edistetään rentoutumista ja palautumista. Keho tuetaan asentoihin, joissa voi kokea täyttä lepoa ja kannattelua. Asennoissa viivytään useita minuutteja.

  Jooga Nidra on syvärentouttava menetelmä “joogin uni”. Harjoituksessa maataan tai istutaan mahdollisimman mukavasti ja kuunnellaan sanallisia mielikuvaharjoituksia. Tarkoitus on palautua ja saada uutta energiaa unen ja valveen välitilassa.


  Kurssi sopii kaikille, jotka pääsevät omin avuin makaamaan lattialle ja sieltä pois. Suosittelen kurssia erityisesti sellaisille, joille jooga ei ole ennestään tuttua, tai jotka ovat aiemmin kokeneet joogan vaativan liikaa notkeutta tai ponnistelua. Kurssi sopii hyvin esim. “aloituslajiksi” liikkumattomuuden jälkeen, istumatyöläisille, stressaavan arjen vastapainoksi, lepoa kaipaaville tai omien rajojen vahvistamiseen.
  Palauttavat joogalajit tuovat monenlaisia hyötyjä keholle ja mielelle. Kehon sidekudokset ja lihaskalvot saavat herättelyä, joka tuo helpotusta kipuihin ja lihasjumeihin, sekä edistää liikkuvuutta. Lempeän liikkeen ja syvärentoutusharjoitusten myötä hermosto pääsee rauhoittumaan, keho rentoutuu ja olo tasapainottuu. Mieli avautuu uudelle ja energia pääsee taas virtaamaan vapaammin. On helpompaa olla läsnä hetkessä ja päästää irti negatiivisista ajatusketjuista. Jooga tarjoaa mahdollisuuden kehotietoisuuden vahvistumiseen. Kun harjoitellaan omaa kehoa kuunnellen, eikä pusketa väkisin äärirajoille, oman kehon rajat alkavat hahmottua. Tämä tukee omien rajojen kunnioittamista myös mielen tasolla ja arkisissa elämäntilanteissa.


  Kurssille on hyvä ottaa mukaan mukavat ja joustavat vaatteet, oma jumppa-/jooga-alusta, viltti (restoratiivisessa joogassa useampi viltti) ja tyyny. Jos sinulla on ennestään bolsteri (putkityyny), joogatiiliä tai joogavyö, voit halutessasi ottaa niitä mukaan.

  Kurssin hinta 60 €/hlö Maksutapoina lasku, SmartumPay, epassi, Edenred, käteinen (mieluiten tasaraha).

  Kurssin ohjaa Anne Suutari
  (joogaopettajaoppilas, tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja, äänimaljahoitaja, toimintaterapeutti, YTM) Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 31.3.2023 mennessä sähköpostitse anne@sammokka.fi, yksityisviestillä tai tekstiviestillä 044 3687734. Kurssille mahtuu rajallinen määrä osallistujia ja vähimmäisosallistujamäärän on täytyttävä, jotta kurssi toteutuu.

  fb: @sammokka
  ig: @sammokka_anne